Támogatói friss hírek #1 – Új könyvek és egy megoldásra váró probléma

Iä! Iä! Per Adonai Eloim, Adonai Sabaoath!

A Grimoire elindulása óta Kultistáink létszáma több fővel is gyarapodott, érkezett támogatás, ebből költöttünk is, elmondjuk mire. Több könyvet is vettünk, egyrészt azzal a céllal, hogy bemutatót írjunk róluk a The Black Aetheren, illetve egyes könyvek későbbi cikkeinkhez szükségesek némi háttérinfomációs tartalom okán.

Három ebookot vásároltunk a Valancourt Books kínálatából, amelyekről hamarosan részletesen is írni fogunk, ezek közül az egyik a The Women of Weird Tales című antológia, amely 13 novellát tartalmaz a Weird Tales aranykorának női szerzőitől. Ezt a könyvet egy hosszabb – 2-3 részes – cikksorozatban fogja részletesen bemutatni Am’hedyham (alias Fanni), és itt várható lesz egy rövidebb-hosszabb interjú is a kiadóval.

Szerepjátékkal nem nagyon foglalkoztunk eddig, azonban a háttérben már elindult egy szerepjátékos projekt fejlesztése, ezért olykor-olykor bele fogunk kóstolni ilyen kiadványokba is. A Kalandhorizont Könyvektől vettük meg a zord mágiáról szóló szerepjátékos kiadvány PDF verzióját, mivel az egyik Facebook bejegyzés felkeltette érdeklődésünket. Nem azt kaptuk, amire gondoltunk, de írni fogunk róla.

Végül pedig, a jövőben – elvileg a közeli jövőben – körbejárjuk a boszorkánykultusz(ok) és az okkultizmus kapcsolatát, felbukkanását Lovecraft művészetében, ehhez szereztünk pár kiegészítő kiadványt. Ezek másodkézből származó, használt könyvek.

Természetesen további könyveket is tervezünk beszerezni – ne kérje senki az ebookokat, mert nem fogjuk elküldeni –, ehhez szükségünk van a Kultisták támogatására, csatlakozz hozzánk te is, támogasd te is a The Black Aether munkáját. Erre most különösen nagy szükség van.

Most azért van egy kis baj

Említettem már az elmúlt hónapok – koronavíruson túli – nehézségeit, amelyek családom életét teljes mértékben felforgatták, és átmenetileg háttérbe is kellett vonulnom. Azonban arra sajnos nem számítottunk, hogy a magyar egészségügyi ellátás sajátosságai és bizonyos orvosok – kiknek kezéről már réges-régen lekopott a hippokratészi eskü utolsó halvány maradványa is, és nem maradt más helyette csupán a kapzsiság gyalázatosan bűzölgő miazmája – képesek anyagilag a tönk szélére sodorni a családot. Azt még át is vészeltük volna, hogy kevés megtakarításunk napok alatt szemünk láttára válik semmisé, azonban ha jön a baj, akkor csőstül jön.

Feleslegesen szépíteném a dolgot. A jelenlegi laptop, amelyen minden, a The Black Aetherhez kapcsolódó munkafolyamatot végzek, a végét járja. Túllépte a használhatatlanság határát, ezért sürgősen, határidő előtt kénytelen leszek lecserélni.

Azonban erre nincs lehetőségem, bárhogy is próbálom, önerőből nem tudom megoldani. Elfogytak a lehetőségek, jelen pillanatban úgy néz ki, hogy csak a közösség támogatásában bízhatok. Természetesen minden lehetőséget körbejárok, még teszek pár kört, de ez már zajlik egy ideje, az ajtók sorra bezáródtak, kiskapuk pedig nem is voltak. Nem látok más lehetőséget, mint a közösség támogatását kérni egy új laptop megvásárlásához, ha nem is teljes egészében, de legalább részben, mert nyilvánvalóan az utolsó morzsákat is összekaparom.

Ha ez így alakul, akkor egy támogatói kampány fog elindulni a The Black Aetheren.

Még reménykedek abban, hogy valamilyen kozmikus csoda folytán nem fogok erre kényszerülni. Hidd el, nem éppen kellemes érzés, sőt kifejezetten kellemetlen érzéssel tölt el, hogy ezt le kellett írnom, és ilyen kéréssel kell a közösséghez fordulnom. Mindent megteszek, hogy ezt elkerüljem, de sok kilátásom már nincs. A szerviz kiröhögött, próbálom majd megoldani kölcsöngéppel, de ez, ha sikerül is, csak átmeneti állapot tud lenni. Napokon belül el fog dőlni.

Bízom a közösség megértésében.

Tomasics József

Masafir al'Athir al'Aswad
Iä! Iä! A Fekete Ember eljövend!
Scroll to top