F.A.Q.

Tartalom Ne mutasd

Mi a F.A.Q.?

Frequently Asked Questions, avagy Gyakran Ismételt Kérdések, amelyben a felmerülő kérdésekre kaphatsz választ. Ha olyan kérdésed van, amely nem szerepel a FAQ-ban, küld el nekünk és kibővítjük.

A támogatásról

Mi a Grimoire?

A Fekete Könyv, amelyhez csak a kiválasztott Kultistáknak adatik meg a lehetőség hozzáférni, hogy tanulmányozhassák sötét tanait, ódon misztériumait… A The Black Aether támogatói oldala információkkal a támogatásról, és támogatási lehetőséggel. Kultista = támogató.

Mi a The Black Aether?

A The Black Aaether az egyetlen, weird, klasszikus és lovecrafti rémirodalommal foglalkozó online magazin Magyarországon. 2015-től, a honlap elindulásával kezdett magára találni a hazai lovecraftiánus közösség. Rendszeresen indítunk novellapályázatokat, interjúkat készítünk a nemzetközi és hazai színtér tagjaival, esszéket, cikkeket, tanulmányokat írunk, alkotói közösséget szervezünk, és amint lehetőség nyílik rá, író-olvasó találkozót tartunk. Legfontosabb feladatunk a hazai amatőr weird szerzők támogatása, a tehetséggondozás.

Miért támogassam a The Black Aethert?

Azért kérjük, hogy csatlakozz Kultistáink közé, hogy továbbra is zavartalanul folytatódhasson a munka, és megvalósulhasson az a kétoldalnyi projektlista, ami már egy ideje a fiókban pihen. Mindig is elsődleges szempont volt a folyamatos fejlődés, de ahhoz, hogy ez valóban folyamatos lehessen, szükség van a Kultisták támogatására.

Fizetős lesz a The Black Aether?

Nem! Továbbra is ingyenes lesz, a mindenki számára, támogatás nélkül elérhető lesz a tartalom. Folytatódnak a rovatok, újak indulnak, és ahogy eddig is, minden évben indul nyílt novellapályázat, természetesen nevezési díj, vagy bármilyen járulékos költség nélkül.

Ha minden tartalom ingyenes lesz továbbra is, akkor miért támogassam a The Black Aethert? Ha eddig nem kellett, most miért kell?

Eddig is kellet (volna), a The Black Aether nem főállás. Közösségi munkánkért nem kapunk juttatást, az oldalon nincsenek reklámok, recenziókért természetesen nem kapunk, és nem is kérünk pénzt. Minden projektet, minden közösségi munkát család és főállás mellet végzünk, minden forintot, dollárt és eurót, amelyet projektjekre, a közösségre, a The Black Aether működésére fordítunk, egyéb forrásokból biztosítunk. Ahogy az oldal és a közösség növekedett, a költségek is nőttek. Több szálon futó projekteket tart össze a TBA, ehhez számos olyan szolgáltatást kell igénybe venni, amelyekért havi rendszerességgel fizetni kell: plusz tárhely, felhőszolgáltatás, projektmenedzsment, fizetős tartalmak, a könyveket se ingyen kapjuk stb. Ezek összessége pedig elért egy olyan szintet, amit már nem lehet saját zsebből finanszírozni.

Mennyi pénzre van szükség?

A legkisebb egyszeri támogatás is nagy segítség számunkra, azonban a folyamatos fejlődést a rendszeres támogatás teszi stabillá.

Konkrétan mire kell a pénz?

A Fekete Könyvben (támogatói blog) mindig beszámolunk arról, mire tervezzük költeni, és mire költöttük a támogatást.

Miért nem Patreon?

A Patreon egy nagyon szuper támogatói rendszer, használata egyszerű, könnyen kezelhető, kétségtelenül a legprofibb. Azonban a Patreon első sorban azoknak jó, akik dollárban és/vagy euróban adnak és/vagy fogadnak támogatást. Ugyanis a valutaváltásoknak, közvetítőfelületek jutalékának, és a 27%-os magyar ÁFÁ-nak köszönhetően, a forint alapú támogatások körülbelül 40%-a felszívódik a rendszerben. Ez pedig nem jó sem a támogatónak, sem a támogatottnak.

Mit kapok a támogatásért cserébe?

A The Black Aether továbbra is működni, és ami a legfontosabb, fejlődni fog. Tényleg elértük azt a szintet, amit már nem lehet egy emberként finanszírozni, és a közösség támogatása nélkül a fejlődés megakad. Rengeteg tervünk, ötletünk van, amelyeket a te támogatásod nélkül nem tudunk megvalósítani.

A Patreonon volt plusz tartalom is, most miért nem lesz?

A Patreon jellegű, támogatási szintekhez kötött tartalomszolgáltatást Magyarországon (elkerülve a közvetítőfelületek jutalékát) csak úgy lehet megvalósítani a magyar jogrendszer szerint, amely felülírja a The Black Aether alapelvét, miszerint közösségi munkát végzünk, a közösség fejlődése érdekében.

 

Hogyan működik a támogatás?

Regisztráció

A csatlakozáshoz először regisztráció szükséges.

A regisztráció menete:

  1. A regisztrációt itt tudod elkezdeni.
  2. Töltsd ki a mezőket (a Keresztnév és Vezetéknév bármi lehet, nem szükséges pontos adatokat oda beírnod, de valaminek szerepelni kell ott). Jelöld be, hogy nem vagy robot, majd kattints a regisztráció gombra.
  3. Ezután meg kell erősítened a regisztrációdat. A megadott email-re érkezni fog pár percen belül egy üzenet (ez valószínűleg a Frissítések lapfül alatt lesz Gmail esetén), kattints a levélben lévő linkre, vagy másold be a böngésződ címsorába.
  4. Sikerült a regisztráció, be tudsz jelentkezni az oldalra.

Regisztráció után egy megerősítő emailt fogsz kapni, ami emlékeztetőül tartalmazni fogja az általad megadott felhasználónevedet és a jelszót. Ha elfelejted a jelszót, újat ezen a linken tudsz kérni.

Miért van szükség a regisztrációra?

Azért van rá szükség, mert szeretnénk megköszönni, és egy jelképes ajándékkal viszonozni támogatásodat. Regisztrációval egybekötve pedig sokkal egyszerűbb és dinamikusabb a folyamat. Az adatkezelési információkat itt találod. Regisztráció nélkül is tudod támogatni a The Black Aethert, de ebben az esetben mindenképpen jelezd nekünk emailben, hogy meg tudjuk köszönni támogatásodat.

Miért vannak támogatói nevek?

A Kultista Jelölt / Kultista / Fanatikus Kultista / Kultista Főpap nem a Patreon működéséhez hasonló támogatói besorolás, hiszen nem a Patreon mintájára működik a támogatás. Ezeknek az elnevezéseknek két oka van. Egyrészt segítenek az adminisztrációnál (ha például módosításra szorulnak a támogatások összegei, vagy ha kéred, könnyebben választ tudunk adni arra, hogy mennyi támogatást küldtél el), másrészt ez egy jó móka. Nem szolgáltatást, nem előfizetői csomagokat árulunk.

A támogatás elküldése

Ha regisztráltál és kiválasztottad a támogatás összegét, akkor küld el támogatásodat. Ezt két módon teheted meg, PayPal-on keresztül, vagy banki utalással.

PayPal

Először jelentkezz be az oldalra, mert a rendszer csak így tudja társítani a tranzakciót a felhasználói profilodhoz.  Kattints a számodra szimpatikus támogatási összeg alatt lévő gombra. A rendszer átirányít a PayPal fizetői felületére, ahol az összeg már meg is jelenik, csak el kell küldened a támogatást. A fizetés után a rendszer visszairányít a Grimore oldalra.

Banki átutalás

Ha nincs PayPal tárcád, vagy nem akarod használni, utalással is el tudod küldeni a támogatásodat. Az összeget utald el az alábbi bankszámlára:

Raiffesien Bank
Név: Tomasics József
Bankszámlaszám: 12088007-01548401-00100000
Közlemény: felhasználóneved, vagy email címed amellyel regisztráltál

Miután megtörtént az utalás, küldj egy emailt az info@theblackaether.com email címre, és ott jelezd, hogy elutaltad az összeget, hogy megtudjuk köszönni támogatásodat.

Ilyen egyszerű! Ha Postán keresztül, csekken, utalványon szeretnéd elküldeni a támogatásodat, azt is nagyon köszönjük, azonban ebben az esetben ez plusz költséggel fog járni nekünk. Ha egy mód van rá, ne így küld el a támogatást.

Egyéb információk a támogatásról

Bankkártyát tudok használni a támogatáshoz? Stripe, PayLike, Barion esetleg?

Nem, erre sajnos nincs lehetőség.

Miért vannak támogatói összegek? Csak fix támogatást tudok elküldeni?

Nem. A támogatói összegek csupán iránymutatásul szolgálnak. Bármekkora összeggel tudod támogatni a The Black Aethet, akár egyszeri alkalommal, akár rendszeresen, banki átutalással és PayPal fizetéssel is. PayPal esetében támogatásodat erre a címre küld: info@theblackaether.com

Van lehetőség megújuló (recurring) fizetésre?

Sajnos a PayPal esetében nincs lehetőségünk arra, hogy megújuló fizetést állítsunk be, erre nem vagyunk (jelenleg) jogosultak. Azonban banki átutalás esetében a bankok online felületén, és az applikációkban van lehetőség előre beállított, akár havi rendszerű fix átutalásra, ha esetleg rendszeresen szeretnéd támogatni a The Black Aethert.

Mennyi időre szól a támogatásom? Van lejárati ideje?

Nincs, mert ilyen nem létezik. A támogatás nem időhöz kötött, hiszen nem Patreon csomagokat, előfizetést árulunk.

Hol tudom megnézni, mennyi támogatást küldtem összesen?

Jelenleg sajnos erre még nincs beépített automatikus funkció az oldalon. Küldj emailt, és válaszlevélben megírjuk.

Külföldről is tudok küldeni támogatást?

Igen, ehhez legegyszerűbb, ha a PayPal-t használod.

Nyertem a lottón, és szeretnék nagyobb összegű támogatást adni. Van rá lehetőség?

Igen, ebben az esetben azonnal írj egy emailt és egyeztetünk.

Pénzen kívül mivel tudom még támogatni The Black Aehert?

Első sorban anyagi támogatásra van szükség, de azzal, ha hírünket viszed, bejegyzéseinket, cikkeinket megosztod a közösségi média felületeken, ugyancsak nagyon sokat segítesz.

Reklámfelület bérlésére van lehetőség?

Hm…, írj egy emailt és egyeztetünk, de ez, ha és amennyiben megvalósul, nem minősül támogatásnak.

Az adóm 1%-át fel tudom ajánlani?

Nem, erre nincs lehetőség. Adód 1%-át add a Magyar H. P. Lovecraft Társaságnak.

Cégként is támogathatok?

Igen, ebben az esetben írj egy emailt és egyeztetünk, de mindenképpen egyeztess a könyvelőddel, ugyanis a támogatás összege nem számolható el költségként, és nem csökkenti a társasági adóalapot.

Kapok számlát a támogatásról?

Nem, ugyanis a támogatás nem minősül szolgáltatásnyújtásnak. Nem előfizetést árulunk.

A támogatás közérdekű adománynak számít?

Nem.

Milyen jogi szabályok vonatkoznak a támogatásra?

Olvasd el az általános szerződési feltételeket.

Egyéb kérdések és válaszok

A támogatással az Azilum magazinokat is támogatom?

Nem. Az Azilum magazin és különszámai nem általunk szerkesztett kiadványok, a The Black Aethertől független kiadványok.

Kint lesz az nevem valahol, hogy támogatást küldtem?

Nem, sehova nem rakjuk ki, kivétel abban az esetben, ha te ezt kifejezetten kéred, és szándékodat jelzed felénk, de a támogatás összegét ebben az esetben sem tüntetjük fel. A támogatók adatait bizalmasan, a jogszabályoknak megfelelően kezeljük. Az adatkezelési információkat itt találod.

Kultistaként előnnyel indulok a pályázatokon?

Nem! A pályázataink nyílt, mindenki számára ingyenesen elérhető pályázatok, támogatóink semmilyen előnyt nem élveznek a elbírálás során.

Hogyan tudom törölni a regisztrációmat?

Ha törölni szeretnéd a regisztrációdat, akkor azt emailben kell jelezned.

Miért nem lehet kommentálni az oldalon?

Mert nincs olyan tartalom, ami ezt indokolná. Azonban van egy nagyon szuper Discord szerverünk, csatlakozz te is.

Miért csatlakozzak a Discord szerverhez?

Azért mert a Facebook évről évre, hónapról hónapra egyre szarabb használhatatlanabb, és már nagyon nehezen bírjuk idegekkel a használatával járó rengeteg hibát. A Discord nagyon jó felület, gyors, vicces, valaki mindig online, külön chat szobák vannak témák szerint, vannak saját Cthulhu hangulatjeleink, meg van egy H. P. Lovecraft idézeteket soroló robotunk is. Mindenképpen javasoljuk, hogy csatlakozz, ehhez kattints ide! Mivel a szerveren több ember beszélget egyszerre, személyes adatokat, felhasználónevet, jelszót senkinek ne adj meg. Mi nem fogjuk kérni! Ha valaki ezt kérné tőled, azonnal jelentsd nekünk.

Van hírlevél?

De van ám! Kifejezetten javasoljuk, hogy iratkozz fel, hiszen a hírlevélben nem csak a Grimoire támogatói oldal (beszámolunk róla, hogy mire költöttük a támogatásodat), hanem a The Black Aether frissítéseiről is értesülhetsz. Mi a Substack szolgáltatását használjuk. A feliratkozáshoz kattints erre a linkre és add meg az email címedet, majd kattints a Subscribe gombra.

Nem találtam választ a kérdésemre…

Akkor küldj nekünk emailt az info@theblackaether.com címre, vagy csatlakozz a Discord szerverünkhöz.

Scroll to top